Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
söndag 4 mars 2012
Stekt torsk med remouladsås
Gubben tog över matlagningen idag. Är ganska hängig. Vilar innan jobbet.
Förra helgen fick vi en leverans med färsk torsk. 5 kilo är otroligt mycket mer än vad man egentligen tror.
Gubben paketerade 8 torskfiléer i varje påse. En del var mindre än andra.
Det har inte passat förrän idag att ha fisk. Just fisk är ju ingen mat som jag tycker passar att ligga och vänta på att gubben ska komme hem från jobbet. Fisk ska ätas direkt och inte värmas i micron. Så idag njuter gubben och jag. Ungdomarna får korv som inte grillades igår.
Gubben saltade filéerna och vände dem i vetemjöl innan han stekte dem. Så enkelt och så otroligt gott.
Till det gjorde gubben en remouladliknande sås. Magda tyckte att "fisksåsen" passade till korv också.
Sås:
6 dl gräddfil
1 1/2 dl majonäs
6 msk persilja
1 1/2 tsk dragon
1 1/2 tsk körvel
3 tsk kapris
3 msk bostongurka
salt
Hacka persilja, och kapris fint.
Blanda ihop alla ingredienser.
Smaka av med salt.
Låt såsen stå kallt.
Servera med kokt potatis och gröna ärtor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Får jag flytta hem till er? Herregud vad ni äter gott!
SvaraRaderaKram
Du är välkommen. Kan nog få plats i fotändan hos Maja. ;D Hur går det med matkassen?
RaderaTack! :)
RaderaDet går bra. Vi har haft paus nu när jag varit i Sthlm men idag är det dags igen. Gott, kul och enkelt. Me like!