1-2 msk smält matfett
2 msk strösocker
2 msk skorpmjöl
4 krm kanel
Skölj och skala eventuellt äpplena.
Ta bort kärnhusen.
Ställ äpplena i en ugnsfast form.
Pensla med smör.
Blanda socker, skorpmjöl och kanel.
Fyll äpplena med blandningen.
Stek dem mjuka i ugnen 225 grader ca 15-25 minuter.
Stick och känn efter om äpplena är mjuka.
Servera med vaniljglass.
Stoppa gärna ner glass i äpplet så smälter glassen av värmen. Mums!
Åhhh förr (för typ 30 år sedan) gjorde jag ngt liknande fast den skalades och sveptes in i en deg. Undrar om jag har receptet kvar...
SvaraRaderaDet var så gott och jag blev sugen på det nu ;)
Det är så enkelt och gott. Jag gillar skalet på men Magda pillar bort. Mumsigt är det.
Radera