söndag 27 maj 2012

ADHD - hjärtinfarkt

I lördags träffade jag en kvinna som vet om att jag lever i en familj med personer med ADHD. Hon ställde lite frågor och efter en stund sa hon:

- Min doktor säger att jag nog har ADHD.

Jag vet inte om det var för att kontrollera min reaktion men när hon såg att jag inte var helt tveksam till att hon kanske hade ADHD började hon berätta.

För några år sedan hade hon fått en hjärtinfarkt. Detta är en kvinna som då troligtvis knappt varit i 40-års åldern. Hon berättar att hon efteråt blir skickad till någon för samtal. Denna personen vill veta allt om henne.

- Hon började redan innan jag var född. Ville veta hur min mamma mådde när hon var gravid. Hon sa att jag nog har ADHD och det var därför jag fick min hjärtinfarkt.


Sakta börjar min hjärna fundera.


- Inte omöjligt säger jag till henne och hon tittar nyfiket på mig.


- Om du tänker på att du troligtvis gått med en enorm inre stress. Du har fått allt att fungera runt dig med jobb och familj. Sådant ger en inre stress och inre stress kan ge hjärtinfarkt.
Jag har ingen fakta bakom det jag säger men det låter väldigt troligt. 
Kvinnors ADHD är annorlunda än mäns. Samhället kräver så enormt mycket av oss. Vi ska fixa jobb och hem. Om man har ADHD måste man kämpa mer än andra. Så din hjärtinfarkt är inte helt omöjlig att den hänger ihop med ADHD.


Jag tror faktiskt att hon blev lite lugnare för efter någon stund kommer hon tillbaka och vill veta vad min familj äter för medicin och vad medicinen hjälper dem med.

Tänk vad skönt om jag har kunnat sprida information som hjälpt henne. Kanske till att acceptera sin situation och kunna förändra så att hon slipper uppleva ännu en hjärtinfarkt pågrund av stress.

1 kommentar:

  1. Ja, änglar finns det lite här och var Lotta... Och du är en av dem :-)
    Kram

    SvaraRadera