onsdag 16 maj 2012

Stekt fläsk


Jag känner mig usel men jag vet att det är helt fel känsla. Trots det kan jag inte låta bli att känna så. 

Jag hade lovat en sak men kunde inte hålla det. Jag var tvungen att svika någon som jag inte ville svika. Även om jag får sms att hon förstår och tycker att jag ska tänka på mig själv så känner jag mig som en svikare.

Det var inget jag valde precis att bli dålig. Så jag kan inte förstår riktigt varför jag känner mig så usel. Men det är väl den där Syster Duktig som står där inne och bankar.

Migränen har lagt sig och yrseln märker jag bara av då och då. Men gallan bråkar fortfarande med mig. Vet att det bara är att vänta ut de där eländiga kramperna. Jag har inga stenar utan det är tydligen ett problem som är vanligt hos reumatiker. Speciellt personer med olika former av bindvävsreumatism har problem med kramper i gallan och gallgångarna.

Så idag har det varit sängen praktiskt taget hela dagen. Steg upp och skalade potatis och bytte på tvättmaskinen men sedan har jag legat i sängen. Sovit lite i omgångar men mest läst. 

När Maja kom hem fick jag en utskällning för boken jag började med när hon gick till skolan låg utläst på golvet. Ja, jag vet jag läser snabbt.

Gubben fixade maten idag också. Tacksam för att han låter mig ta den tid jag behöver. Det är mer jag som sätter press på mig själv. 

Hoppas jag mår tillräckligt bra för att åka på familjedagen i Lerjevallen i morgon. Som jag mår nu lovar jag inget. Ytterligare en sak som får mig att känna mig usel. Men jag måste lära mig att inte vara så extremt hård mot mig själv. Jag är trots allt bara en människa.

4 kommentarer:

  1. ...Syster Duktig....uhummm....så är det...

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Kom på en sak till...att läsa fort är att stressa - en ljudbok kan jag inte stressa genom ;) Det är helt sagolikt underbart att gå i trädgården och räfsa lite eller bara sitta och titta på kaninerna med en bra bok i örat :D Massor med må-bra-poäng för mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det är säkert sant. Men jag kan inte hjälpa att mina ögon vandrar så fort över sidorna. :D

      Ska försöka ligga i Majas hammock och lyssna. Bara det blir lite varmare ute och jag köpt mig en ny spelare för min gamla har tydligen fått fötter. :(

      Innan lyssnade jag samtidigt som jag skötte hemmet men jag saknade att låta ögonen läsa och hålla i boken.

      Radera