Laktosfri potatissallad
5 portioner
15 medelstora potatisar
3 dl laktosfri gräddfil
2 dl laktosfri crème fraiche
1 liten burk kapris
1/2 purjolök
1 äpplen
salt
vitpeppar
salt
vitpeppar
Koka potatis.
Låt svalna och dela potatisen i mindre bitar. Hur små eller hur stora är en smaksak.
Skölj och finhacka purjolök.
Blanda gräddfil och crème fraiche i en stor skål.
Blanda ner purjolöken i såsen.
Skär äpplet i mindre bitar och rör ner. Försök få ungefär samma storlek som potatisen.
Blanda i resten av ingredienserna.
Tillsätt sist den kalla potatisen.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Ljummen potatissallad
4 portioner
3 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1 msk citronsaft
2 tsk citronskal
1 msk dijonsenap
2 salladslökar
3 msk dill
3 msk slätbladig persilja (går med vilken persilja som helt faktiskt)
16 små färskpotatisar (fungerar även med äldre potatis men färskpotatis är färskpotatis)
1 tsk salt gärna flingsalt
knappt 1/2 tsk svartpeppar (smaka dig fram)
Finhacka salladslök, dill, persilja.
Riv citronskal fint. Cirka 2 tsk.
Pressa saften ur citronen.
Ljummen potatissallad
4 portioner
3 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1 msk citronsaft
2 tsk citronskal
1 msk dijonsenap
2 salladslökar
3 msk dill
3 msk slätbladig persilja (går med vilken persilja som helt faktiskt)
16 små färskpotatisar (fungerar även med äldre potatis men färskpotatis är färskpotatis)
1 tsk salt gärna flingsalt
knappt 1/2 tsk svartpeppar (smaka dig fram)
Finhacka salladslök, dill, persilja.
Riv citronskal fint. Cirka 2 tsk.
Pressa saften ur citronen.
Blanda olivolja, rödvinsvinäger, citronsaft, citronskal, senap, salladslök och örter i en stor skål.
Koka potatisen.
Koka potatisen.
Blanda potatisen med dressingen medan den fortfarande är varm.
Krydda med salt och svartpeppar.
Blanda ordentligt.
Låt potatissalladen dra minst 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar