4 ägg
4 dl strösocker
5 1/2 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
100 gram smör
2 dl mjölk
4-5 äpplen
Kanelsocker:
4 tsk kanel
4 msk strösocker
Blanda socker och kanel till ett kanelsockerl.
Spara hälften av kanelblandningen för att strö på kakan.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
Blanda ihop hälften av kanelsockret och äpple.
Vispa ägg och socker poröst.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda bakpulvret med mjölet.
Smält smöret.
Rör i smöret och mjölken i äggvispet.
Sikta ner mjölet.
Smöra och bröa en långpanna ca 30x40 cm.
Sikta ner mjölet.
Smöra och bröa en långpanna ca 30x40 cm.
Häll i smeten.
Låt kallna lite. Godast lite ljummen.
Skär i bitar.
Servera med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar