torsdag 3 maj 2012

Äppelkaka



4 ägg
4 dl strösocker
5 1/2 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
100 gram smör
2 dl mjölk
4-5 äpplen

Kanelsocker:
4 tsk kanel
4 msk strösocker

Blanda socker och kanel till ett kanelsockerl.
Spara hälften av kanelblandningen för att strö på kakan.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
Blanda ihop hälften av kanelsockret och äpple.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda bakpulvret med mjölet.
Smält smöret.
Rör i smöret och mjölken i äggvispet.
Sikta ner mjölet.
Smöra och bröa en långpanna ca 30x40 cm.
Häll i smeten.
Stick ner äppelklyftorna i smeten.


Strö kanelblandning som du sparade över kakan.


Grädda i 200 grader ca 30 minuter. 


Låt kallna lite. Godast lite ljummen.
Skär i bitar.

Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar