fredag 4 maj 2012

Nytt husdjur


En, ibland två, gånger i månaden rengör jag under kylskåp och frys. Varje gång förstummas jag över hur mycket damm/hundhår som samlas där.

Trots att jag dammsugar minst en gång om dagen så är det alltid små bollar som rullar likt tumbleweed. Du vet de där torra buskarna som rullar över en ökenlandskap i en westernfilm.

Men var sjutton kommer allt ifrån?

Jag fattar att hundarna avger en hel del. Jag förstår att kylskåp och frys i sig drar till sig damm.

Men detta är ju löjligt.

Jag orkar inte städa mer.

Varje dag startar jag med att plocka undan de saker som krupit fram och lagt sig på ställen där de inte ska vara. Stoppa in i skåp och lådor.
Efter det dansar jag med dammsugaren på på bottenvåningen. Ja, inte hela. Jag vägrar dammsuga i Max och Magdas rum. De har inga fysiska handikapp som hindrar dem från att hålla i en dammsugare.
Minst varannan dag torkar jag golven i hallarna, köket och vardagsrummet.

Trots detta så ser huset lika hemskt ut varje morgon. Känner att jag snart inte orkar mer. Jag lovar jag plockade mindre när ungarna var yngre. Då orkade jag också med att sköta trädgården. Idag är det inte en chans att jag överhuvudtaget skulle orka eller hinna rensa rabatter och plantera.

Visserligen tar allt mycket längre tid för mig. Men påverkar det verkligen så mycket?

Försöker få den övriga familjen till att hjälpa till. I alla fall plocka undan efter sig men jag talar till döva öron.

Hur hinner ni med?
Hur ofta dammsugar du?
Hur ofta rengör du under kyl och frys?



1 kommentar:

  1. Jag hinner inte med Lotta. Just nu har vi dammtussar och grus på golvet. Vi dammsuger hela huset en gång i veckan och punktinsatser där det behövs. Trädgården är liten och de flesta blommorna är i krukor.
    Bakom kyl/frys får Ante fixa för jag kan inte rubba dom. Här ser bedrövligt ut men jag väljer att spela trädgårdsgolf med Affe framför städningen.
    Kram

    SvaraRadera