lördag 5 maj 2012

Plantering och fynd

Idag har gubben satt fem påsar av potatisen Rocket. Blev ca fem och en halv rad. Förra året satte vi bara 2 påsar och den potatisen åt vi upp ganska snabbt. Hoppas dessa räcker lite längre.





Förutom potatis har han även satt två påsar med gul lök och två med röd lök.

Jag och Maja rensade i hennes pallkragar. Maja fyllde på med en säck jord i varje. Eftersom det växer så otroligt dåligt i vår egen jord får vi fylla på med köpejord. Sedan tillsatte hon också lite kogödsel.

Förra året ville jag att vi skulle fräsa runt pallkragarna, lägga tidningar och sedan täcka med täckbark. Men det tyckte gubben var onödigt. Han tyckte att det räckte med att hälla täckbark ovanpå gräset. Han fick som han ville och det var bortkastat. Gräset växte självklart igenom. Men jag var tyst. Gissa om jag log inombords när jag ser honom fräsa runt pallkragarna.





Att lägga tidningar under täckbark är ett tips som jag plockat upp av Bosse Rappne. Tur att man då har en dotter som säljer Kvällsposten och man har garaget fullt med tidningar som ska till inlämningen. Får se om det fungerar och gräset under dör.

Nu ska Maja plantera. Återstår att se vad hon väljer att odla i år.

När jag var hos svärmor och svärfar i morse så fick jag ett bord.



Jag tänkte jag ska ha bordet uppe i hallen när vi renoverat den klart. Har redan skaffat en orange fåtölj som kommer passa super till. Min tanke med hallen är att den ska bli ett kombinerat kontor och bibliotek. Där kan jag sitta i lugn och ro och läsa under tiden som gubben tittar på dumburken på bottenvåningen. Kommer bli underbart att slippa alla papper och pärmar i bokhyllan i vardagsrummet.

Renoveringen står still sedan ett tag men jag får ta och beställa fönster och balkongdörr. Tråkigt med specialmått. Det blir så dyrt.

Jag fick även två kakformar och en glaskanna. Kannan blir perfekt att servera mjölk i.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar