onsdag 9 maj 2012

Pastasås med kassler

Efter att suttit på föreläsning/utbildning hela dagen och hemma strax innan gubben så blir det snabbmat. Pastasås som tillagas lika snabbt som pastan kokar är perfekt.

Vill du göra ett vegetarisk alternativ så uteslut kasslern och använd grönsaksbuljong istället.

1 purjolök
2 morötter
2 äpple
1/2 fänkål
2 msk tomatpuré
1 gram saffran
2 msk kycklingfond
4 dl crème fraiche
500 gram kassler
salt (beror på hur salt kasslern är)
svartpeppar

Skiva purjolöken. 
Skala och tärna morot och äpple. 
Skär fänkålen i bitar. 
Fräs purjolök, morot, äpple och fänkål i en kastrull i ca 3 minuter.
Tillsätt tomatpuré, saffran, fond och crème fraiche, och rör om. 
Tärna kasslern och rör ner i såsen. 
Låt koka i 5 minuter. 
Smaka av med salt och peppar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar