Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
torsdag 31 maj 2012
Köttfärslimpa
Köttfärslimpa:
1 kg köttfärs
knappt 1 dl mjölk/grädde eller vatten
3 ägg
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 1/2 msk kalvfond
1 1/2 tsk dijonsenap
1 tsk timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Hacka gul lök.
Stek löken så den mjuknar och pressa i vitlöken.
Låt svalna.
Blanda löken med köttfärs och grädde.
Tillsätt ägg, fond, senap och kryddor.
Klä insidan av en brödform med aluminiumfolie. Detta för att det ska vara lättare att ta ur limpan när den är klar.
Fyll formen med köttfärsen.
Stek i 180 grader i cirka 45 minuter.
Sås:
5 dl grädde (3 dl grädde och 2 dl vatten/mjölk)
1 1/2 msk kalvfond
1 msk soja
salt
vitpeppar
1 msk grönpeppar i lag
nypa socker
redning (ca 2 msk vetemjöl och 3 msk mjölk/vatten)
Koka upp grädde, soja och fond.
Blanda ner redningen och rör ordentligt medans det kokar upp.
Krossa grönpepparn lite.
Tillsätt kryddorna.
Sjud i ca 5 minuter.
Servera med stekt potatis, sparris och tomat.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar