torsdag 31 maj 2012

Köttfärslimpa



Köttfärslimpa:
1 kg köttfärs
knappt 1 dl mjölk/grädde eller vatten
3 ägg
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 1/2 msk kalvfond
1 1/2 tsk dijonsenap
1 tsk timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Hacka gul lök.
Stek löken så den mjuknar och pressa i vitlöken.
Låt svalna.
Blanda löken med köttfärs och grädde.
Tillsätt ägg, fond, senap och kryddor.
Klä insidan av en brödform med aluminiumfolie. Detta för att det ska vara lättare att ta ur limpan när den är klar.
Fyll formen med köttfärsen.


Stek i 180 grader i cirka 45 minuter.

Sås:
5 dl grädde (3 dl grädde och 2 dl vatten/mjölk)
1 1/2 msk kalvfond
1 msk soja
salt
vitpeppar
1 msk grönpeppar i lag
nypa socker
redning (ca 2 msk vetemjöl och 3 msk mjölk/vatten)

Koka upp grädde, soja och fond.
Blanda ner redningen och rör ordentligt medans det kokar upp.
Krossa grönpepparn lite.
Tillsätt kryddorna.
Sjud i ca 5 minuter.

Servera med stekt potatis, sparris och tomat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar