måndag 14 maj 2012

Pasta med tomatsås


En vegetarisk enkel tomatsås men den är så otrolig god när den får småputtra länge. Idag toppades den med lite stekt bacon.

2 gula lökar
2-4 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater á 500 gram
2 msk grönsaksfond
1 dl vitt vin
1 dl grädde
2 msk tomatpure
1-2 tsk strösocker
2 msk torkad basilika eller 1 kruka färsk
1/2 - 1 tsk salt
2 krm svartpeppar
parmesanost

Finhacka lök och vitlök.
Fräs och tillsätt tomater, fond, grädde, vin och tomatpure.
Koka upp och låt sjuda i minst 10 minuter under omrörning.
Hacka basilikan.
Krydda med salt, svartpeppar, basilika och socker.
Nu är såsen egentligen klar men jag tycker den blir så mycket godare om den får stå och småkoka längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar