torsdag 17 maj 2012

Livstips


Hittade bland mina papper lite tips, som i detta fallet var ställd till personer med NPF-diagnos, för att förenkla livet. Men de råden fungerar lika bra för alla oss andra som lever utan NPF.



Ge dig själv en PAUS
Utbilda omgivningen
Humor
Förenkla livet
Avstånd från dömande människor
Eliminera och delegera


Det är viktigt att ta en paus ibland. Vi springer på i våra ekorrhjul. Det måste finnas tid till paus. Tid att stanna upp och tänka efter. Tid att andas och verkligen känna efter. Vara en del av dagen.

Att informera sin omgivning om sina svagheter och styrkor är ett utmärkt sätt att undvika missförstånd och oklarheter. Det som man inte vet något om är man ofta rädd för. Okunskap måste utrotas.

Med humor kommer man långt. Man måste bjuda på sig själv ibland. Ta inte allt så allvarligt. 

Måste allt vara så komplicerat? Måste du ta på dig alla de där uppgifterna? Måste du sträva efter allt det där? 

Dömande människor är energitjuvar. Rensa bort alla dessa ur ditt liv. Omge dig med personer som förstår och bryr sig om dig för den du är.

Ta bort allt som inte är nödvändigt i ditt liv och har du möjlighet att lämna över något till någon annan så gör det. Det kanske kostar en slant att betala någon för att klippa gräsmattan eller putsa dina fönster men du mår mycket bättre av att slippa ha arbetet eller irritationen över att inte orka eller hinna.

1 kommentar: