fredag 11 maj 2012

Muskelproblem

Förra gången jag var på reumatologen nämnde doktorn i förbigående att mina muskelprover visade på att något var konstigt. När jag frågade henne vad det innebar sa hon bara att allt inte stod rätt till. Vad kunde hon inte säga.

På senare tid att jag allt oftare uppmärksammat ett problem som kommer från vad jag tror är musklerna. Ofta när jag gjort saker så kan jag känna en otrolig trötthet i kroppen. Det känns som musklerna är helt slut.

Till exempel som i går när jag vispade pannkakssmeten. Det är ju inget som i sig är jobbigt eller ansträngande men jag blev helt slut och fick vila innan jag orkade fortsätta.

När jag hjälpte Maja med hennes odlingspallkragar var det samma sak. Då ännu värre. Händer och ben skakade efteråt.

Det närmaste jag kan förklara hur det känns är minnet från när jag sprungit och tagit ut mig riktigt ordentligt typ efter en fotbollsmatch. Eller när man äntligen kommit i mål efter en stafett.

Musklerna är helt utpumpade.

Jag tycker det är en otäck känsla och jag skulle gärna vilja ha svar på varför jag känner det så.

4 kommentarer:

  1. Jag har också ofta bekymmer med mina muskler, eller är det avsaknaden av muskler? ;) Upplever iallafall ofta en väldig matthet, som du skriver som om man skulle ha tränat hårt och tagit ut sig helt. Tror iofs inte att det är något som brukar synas på mina prover. Mångra konstiga symtom ska man drabbas av :o) Hoppas att det inte blir värre för dig!

    SvaraRadera
  2. Inget som säger att konstigheterna på proverna har att göra med det jag känner. Kanske två skilda saker.

    Otäckt i alla fall att känna så efter tex potatisskalning. SÅ krävande är ju inte det o då använder jag ju "muskler" jag borde ha. ;-)

    Får kanske aldrig svar. Ytterligare en sak jag får "lära mig leva med".

    SvaraRadera
  3. Jag har samma upplevelse och tolkar det som fibromyalgi? Men som du säger, ytterligare en sak som vi får lära oss att leva med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan vara fibron som ger tröttheten/utmattningen. Det kanske är något annat som syns på proverna. Hos mig är det lite som pest eller kolera. Eller hönan och ägget. Vet inte vad som beror på vad. Sköldkörtel, fibro och reuma har så många symptom som påminner om varandra.

      Radera