söndag 20 maj 2012

Fempepparbiff


Är man inte förtjust i kryddpeppar så rekommenderar jag att man använder rosepeppar, grönpeppar, svartpeppar och vitpeppar istället. Det var min ursprungliga idé men tyvärr var min rosepeppar slut i min kryddlåda och slut även i affären.

Är själv inte tokig i kryddpepparsmak men det går.

1 kg fläskfärs
1 dl vispgrädde
2 ägg
1,5 msk kalvfond
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 1/2 tsk krossad 5-pepparblandning
1/2 tsk grönpeppar

Sås:
steksky
3 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 dl créme fraiche
1 1/2 tsk kalvfond
1,5 msk soja
redning

Biffar:
Blanda grädde och ägg.
Blanda färsen med gräddblandningen och fonden.
Finhacka och stek löken.
Låt svalna.
Tillsätt lök, salt och peppar.
Forma biffar av färsen och stek i 3-4 minuter på varje sida.

Sås:  
Koka upp steksky, mjölk, grädde, créme fraiche, fond och soja.
Låt såsen sjuda 3-5 minuter.
Red eventuellt.

3 kommentarer:

  1. Hej Lotta! Ditt "k" under såsen har trillat bort... Så det blev till mjöl istället för mjölk.
    Det ser jättegott ut, jag måste testa! Tack för inspirationen, det är verkligen toppen! :-)
    Kram/Tina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, gick snabbt idag. Ville hinna innan jobb. Får fixa sen. Tack.

      Radera
    2. Lyckades ändra i mobilen. :-D

      Radera